Ami kell hozzá 2 személyre:
- 50g puha vaj
- petrezselyem és tárkony (darabolt)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- fél citrom reszelt héja
- 2 nyúlcomb
- 4 szelet Serrano sonka
Hozzávalók a mártáshoz:
- 4 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál Dijoni mustár
- citromlé
- frissen őrölt bors
A fűszervaj elkészítése:
A vajat dolgozd össze a zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a citrom héjával, majd hűtőbe rakva pihentesd. Ezt akár egy nappal korábban is elkészítheted.
A hús elkészítése:
A húst egy hegyes késsel a csontról fejtsd le, majd az így keletkezett üregbe a már előkészített vajat - a combok közt egyenlő arányba elosztva - helyezd bele. Ezután az egészet tekerd be a sonkával.
A húsokat 200 °C-ra előmelegített sütőben, 25-30 percig kell sütni, utána 5 percig pihentetni kell.
A mártás elkészítése:
A tejszínt forrald fel, majd rakd bele a mustárt, és alacsony fokozaton kevergesd 3-4 percig, amíg egy kicsit besűrűsödik. A végén pedig csavard bele a citrom levét.
Tálalás:
A húst vékony mártáságyra tálald, mellé pedig készíts saját készítésű burgonyacsipszet.
Jó étvágyat :)