2014.09.26.
07:00

Írta: HetiKonyha

Zöldfűszeres vajjal töltött, serrano sonkába göngyölt nyúlcomb mustáros-borsos mártással

10363628_10202151325534864_4875751707996004832_n.jpg

 Ami kell hozzá 2 személyre: 

  • 50g puha vaj
  • petrezselyem és tárkony (darabolt)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 nyúlcomb
  • 4 szelet Serrano sonka

 

Hozzávalók a mártáshoz: 

  • 4 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál Dijoni mustár
  • citromlé
  • frissen őrölt bors 

 

A fűszervaj elkészítése:

A vajat dolgozd össze a zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a citrom héjával, majd hűtőbe rakva pihentesd. Ezt akár egy nappal korábban is elkészítheted.

A hús elkészítése:

A húst egy hegyes késsel a csontról fejtsd le, majd az így keletkezett üregbe a már előkészített vajat - a combok közt egyenlő arányba elosztva - helyezd bele. Ezután az egészet tekerd be a sonkával.

A húsokat 200 °C-ra előmelegített sütőben, 25-30 percig kell sütni, utána 5 percig pihentetni kell.

A mártás elkészítése:

A tejszínt forrald fel, majd rakd bele a mustárt, és alacsony fokozaton kevergesd 3-4 percig, amíg egy kicsit besűrűsödik. A végén pedig csavard bele a citrom levét.

 

Tálalás:

A húst vékony mártáságyra tálald, mellé pedig készíts saját készítésű burgonyacsipszet.

 

Jó étvágyat :)

komment

Címkék: burgonya nyúl mártás fűszervaj

süti beállítások módosítása