Unod már a megszokott ízeket? Akkor ezt a receptet neked találták ki!
Ami kell hozzá 4 személyre:
- 1 hüvelykujj nagyságú gyömbér apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 6 szál citromfű levél apróra vágva
- 4 ek. korianderlevél + egy kevés a tálaláshoz
- 2 kicsi chilipaprika vékony karikákra vágva
- 4 ek. olaj
- 500g marhalábszár, 2 cm-es kockákra vágva
- 4 ek. sötét szójaszósz
- 2 tk. ötfűszer-keverék
- 2 tk. barnacukor
- 800 ml marhahúsleves-alaplé
- 200g szélesmetélt rizstészta
Ha minden megvan, akkor így készítheted el:
Robotgéppel pépesítsd össze a gyömbért, fokhagymát, citromfüvet, koriandert és 1 chilipaprikát (ha nincs robotgéped, akkor az is elég, ha nagyon apróra vágod a hozzávalókat).
Egy nagy serpenyőben (ha van wok-od, akkor az még jobb!) melegítsd fel az olajat alacsony hőfokra, majd az előzőleg elkészített pürét főzd kb 5. percig.
Ezután mehet bele a marhahús, a szójaszósz, az ötfűszer-keverék,és a cukor, majd a végén az egészet öntsd fel az alaplével.
Fedd le a serpenyőt, várd meg amíg felforr, majd hőfokot lejjebb véve hagyd párolódni kb. 1 óra 15 percet (amíg a hús megpuhul).
Ha a hús kész, akkor már csak a rizstésztát kell a csomagolás található leírás alapján elkészíteni.
Tálalás:
A tésztát oszd el 4 tányérra, majd erre kanalazd rá a pörköltet. Ezután hintsd rá a maradék chili-t és egy kevés korianderlevelet.
Jó étvágyat :)