2014.03.23.
23:43

Írta: HetiKonyha

Citromfüves marhapörkölt rizstésztával

Unod már a megszokott ízeket? Akkor ezt a receptet neked találták ki!

885863_10200548851234008_501940500_o.jpg

 Ami kell hozzá 4 személyre: 

  • 1 hüvelykujj nagyságú gyömbér apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 6 szál citromfű levél apróra vágva
  • 4 ek. korianderlevél + egy kevés a tálaláshoz
  • 2 kicsi chilipaprika vékony karikákra vágva
  • 4 ek. olaj
  • 500g marhalábszár, 2 cm-es kockákra vágva
  • 4 ek. sötét szójaszósz
  • 2 tk. ötfűszer-keverék
  • 2 tk. barnacukor
  • 800 ml marhahúsleves-alaplé
  • 200g szélesmetélt rizstészta

 

Ha minden megvan, akkor így készítheted el:

Robotgéppel pépesítsd össze a gyömbért, fokhagymát, citromfüvet, koriandert és 1 chilipaprikát (ha nincs robotgéped, akkor az is elég, ha nagyon apróra vágod a hozzávalókat).

Egy nagy serpenyőben (ha van wok-od, akkor az még jobb!) melegítsd fel az olajat alacsony hőfokra, majd az előzőleg elkészített pürét főzd kb 5. percig.

Ezután mehet bele a marhahús, a szójaszósz, az ötfűszer-keverék,és a cukor, majd a végén az egészet öntsd fel az alaplével.

Fedd le a serpenyőt, várd meg amíg felforr, majd hőfokot lejjebb véve hagyd párolódni kb. 1 óra 15 percet (amíg a hús megpuhul).

Ha a hús kész, akkor már csak a rizstésztát kell a csomagolás található leírás alapján elkészíteni. 

 

Tálalás:

A tésztát oszd el 4 tányérra, majd erre kanalazd rá a pörköltet. Ezután hintsd rá a maradék chili-t és egy kevés korianderlevelet.

 

Jó étvágyat :)

komment

Címkék: pörkölt rizsmeghús

süti beállítások módosítása